7 tips για εξοικονόμηση μπαταρίας

7-tips-για-εξοικονόμηση-μπαταρίας

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που συμβάλλουν στη χαμηλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο τηλέφωνο σας, το οποίο χρειάζεται θήκες κινητών. Φωτεινότερες οθόνες, γρηγορότεροι επεξεργαστές, περισσότερο λογισμικό στο παρασκήνιο και ταχύτερες συνδέσεις στο Διαδίκτυο επηρεάζουν τις μπαταρίες του τηλεφώνου, αλλά οι κατασκευαστές ενσωματώνουν επίσης πιο ισχυρές μπαταρίες για να αντισταθμίσουν.

Όσον αφορά το λογισμικό, το Android μπορεί να είναι δύσκολο στον χειρισμό. Κάθε κατασκευαστής χρησιμοποιεί διαφορετική έκδοση του λειτουργικού συστήματος, οπότε ορισμένες ρυθμίσεις και δυνατότητες θα φαίνονται πάντα διαφορετικές ή θα βρίσκονται κάπου αλλού. Έχοντας υπόψη αυτήν την προειδοποίηση, εδώ είναι μερικοί τρόποι για να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο τηλέφωνό σας.

1. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας

Πιστεύετε ότι θα βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου χρειάζεστε τη μπαταρία του τηλεφώνου σας να διαρκέσει περισσότερο από ό, τι συνήθως; Αλλάξτε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, η οποία μειώνει αυτόματα τις λειτουργίες που ενδέχεται να μειώσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το Android 10 σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας απευθείας από την αναδυόμενη σκιά του τηλεφώνου και, στη συνέχεια, να αλλάξετε μερικές επιλογές για εξοικονόμηση μπαταρίας. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και να βρείτε τις επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας στην ενότητα Φροντίδα συσκευής του τηλεφώνου σας. Συγκεκριμένες εφαρμογές μπορούν ακόμη και να ελεγχθούν ώστε να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια ή να απενεργοποιούνται εντελώς όταν δεν χρησιμοποιούνται.

2. Παρακολουθήστε τα δεδομένα του δικτύου σας

Τα δεδομένα δικτύου είναι έντονα για την μπαταρία σας, οπότε χρησιμοποιήστε Wi-Fi όποτε είναι δυνατόν. Μην ξεχνάτε να διατηρείτε το Wi-Fi σας συνδεδεμένο σε δίκτυο όταν βρίσκεστε στο σπίτι ή όταν είναι δυνατόν έξω σε δημόσιο χώρο.

Μπορείτε να σταματήσετε το τηλέφωνό σας να χρησιμοποιεί δεδομένα κινητής τηλεφωνίας απενεργοποιώντας τις υπηρεσίες δεδομένων κινητής τηλεφωνίας από τον πίνακα γρήγορων ρυθμίσεων στο τηλέφωνό σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη Λειτουργία πτήσης για να απενεργοποιήσετε όλες τις δυνατότητες του δικτύου δεδομένων και να ενεργοποιήσετε το Wi-Fi, αν και αυτό θα διαταράξει τις εισερχόμενες κλήσεις και τα κείμενα SMS.

3. Δοκιμάστε τη σκοτεινή λειτουργία με τη σωστή οθόνη

Η σκοτεινή λειτουργία είναι ωραία στα μάτια, αλλά δεν κάνει τίποτα για την μπαταρία σας, εκτός εάν η συσκευή σας διαθέτει οθόνη OLED ή AMOLED. Τα περισσότερα παλιά τηλέφωνα χρησιμοποιούν οθόνες LCD, αλλά τα κορυφαία τηλέφωνα της Samsung, της OnePlus και της Google έχουν μεταβεί στη χρήση αυτής της νεότερης τεχνολογίας οθόνης. Εάν έχετε τηλέφωνο με οθόνη OLED ή AMOLED, αυτό σημαίνει ότι το τηλέφωνο απενεργοποιεί πραγματικά τα εικονοστοιχεία που εμφανίζονται μαύρα, έτσι εξοικονομείτε μπαταρία όταν όλα αυτά τα φωτεινά λευκά πάνελ έχουν πλέον σκοτεινιάσει.

4. Δώστε μια ανάπαυση στο Active Tracking

Λειτουργίες όπως το Bluetooth, το NFC, η ορατότητα του τηλεφώνου της Samsung και οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι χρήσιμες, αλλά εξαντλούν την μπαταρία σας καθώς το τηλέφωνό σας παρασιτίζει για σύνδεση και ενημέρωση. Εάν θέλετε να διατηρήσετε το χυμό, απενεργοποιήστε τον μέχρι να τον χρειαστείτε πραγματικά. Επίσης, μπορεί να μην χρειάζεστε το πρόγραμμα βοηθού φωνής σας ανά πάσα στιγμή. Μπορεί επίσης να θέλετε να απενεργοποιήσετε τυχόν ρουτίνες που έχετε ενεργοποιήσει για να σταματήσετε το τηλέφωνό σας να εκτελεί αυτόματα εργασίες που καταναλώνουν ενέργεια.

5. Η οθόνη σας είναι πολύ φωτεινή

Οι οθόνες των smartphone φαίνονται υπέροχες αυτές τις μέρες, αλλά δεν αποτελεί έκπληξη ότι η ευκρινής ανάλυση και τα πλούσια pixel υπερκαταναλώνουν μπαταρία. Πιθανότατα δεν χρειάζεστε τη συσκευή σας ενεργοποιημένη στην υψηλότερη ρύθμιση. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις της οθόνης σας και μειώστε τη φωτεινότητα της οθόνης. τα μάτια και η μπαταρία σας θα σας ευχαριστήσουν.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε την απενεργοποίηση της αυτόματης φωτεινότητας, η οποία προσαρμόζεται με βάση τις ανάγκες που αντιλαμβάνεστε, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει τη φωτεινότητα της οθόνης σας υψηλότερα από ό, τι πρέπει να είναι. Μπορείτε ακόμη να αλλάξετε το χρονικό διάστημα που η οθόνη σας παραμένει ενεργή. Κάτω από τις ρυθμίσεις οθόνης στο τηλέφωνό σας, ρυθμίστε το να ξεθωριάζει σε μαύρο μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Και μεταβείτε στις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις από συγκεκριμένες εφαρμογές, ώστε το τηλέφωνό σας να μην ανάβει κάθε φορά που έρχεται μια νέα ειδοποίηση.

6. Βάλτε το κινητό σας στη σίγαση

Ένα τηλέφωνο που χτυπάει συνεχώς και βουίζει από ειδοποιήσεις είναι ενοχλητικό και εξαντλείται η μπαταρία, οπότε απενεργοποιήστε το. Το τηλέφωνό σας πρέπει να ενεργοποιήσει έναν εσωτερικό κινητήρα για να βουίσει, ο οποίος  χρησιμοποιεί ενέργεια. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις ήχων και μειώστε την ένταση δόνησης. Εδώ, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τον ήχο των πλήκτρων, ώστε να μην δονείται όταν πληκτρολογείτε ή αγγίζετε την οθόνη.

7. Πάρτε τον έλεγχο των εφαρμογών σας

Οι προγραμματιστές έχουν κάνει πολλή δουλειά για να βεβαιωθούν ότι οι εφαρμογές τους λειτουργούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, αλλά πολλές θα συνεχίσουν να εκτελούνται στο παρασκήνιο ακόμη και όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Αυτό, φυσικά, θα καταναλώσει δεδομένα και διάρκεια ζωής της μπαταρίας με την πάροδο του χρόνου. Μπορείτε να βάλετε τις εφαρμογές να μην λειτουργούν στο παρασκήνιο κάτω από την επιλογή Διαχείριση ισχύος εφαρμογών στην ενότητα Φροντίδα συσκευής του τηλεφώνου σας.

Είναι καλή ιδέα να ελέγχετε περιοδικά τις εφαρμογές που εξαντλούν την μπαταρία σας το συντομότερο για να δείτε αν υπάρχουν υπερβολικές τιμές που μπορείτε να διαγράψετε ή να απενεργοποιήσετε. Μπορείτε να δείτε αυτές τις πληροφορίες κάτω από τη χρήση της μπαταρίας στις Ρυθμίσεις και στη συνέχειανα αποφασίσετε ποιες εφαρμογές θα πρέπει να επιτρέπονται να εκτελούνται στο παρασκήνιο και ποιες θα πρέπει να απενεργοποιούνται όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών:

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο